Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2016 23:32 - Доказателства за балканския произход на БЛЪГАРИТЕ - 3
Автор: wasp Категория: История   
Прочетен: 580 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Антропология и генетика

http://www.trakobulgarica.hit.bg

Черепно – костната структура на древния човек по нашите земи и тази на съвременния му наследник съвпадат, според научно изледване основано на ДНК анализ на различни народи и етноси, търсещи вероятни близости финансирано по програми от ООН.
Последните антропологични археологически податки говорят не само за това, че древният българин по никакъв начин не е и не може да бъде тюрк, но и за това, че неговата костно-черепна структура е близка не само до съвременния субект, но и до този от древността по нашите и съседните на нас земи.

...

В пътуванията, премеждията и проповедите из българските земи Св. Апостол Павел е придружаван от Тимотей и своя местен балкански водач на име Сила.

Християнизацията и евангелската проповед са продължени и от Св. Апостол Ерм - един от седемдесетте Апостоли на Исус.
Апостол Ерм е епископ на Филипопол (Пловдив) и основава християнски общини чак до Черно Море. Името на владиката Св. Ерм и старобългарската фамилия име Ерми са от един произход.

image

Апостол Ерм - закрилник на Пловдив

...

 

НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ

д-р Ганчо Ценов

 

image 

д-р Г. Ценов

Апостол Павел дойде заради македонците в Европа. Ако тези македонци живеят в лицето на днешните македонци, които се казват българи, кой покръсти тогава българите?
Ако ап. Павел говори в 3 гл. Колос. за скити, ако старите цъковни историци пишат, че скитите били покръстени от апостолите и ако хуните, или българите, се считат за скити, кой покръсти тогава българите?
Ако българите са мизи, а мизите бяха покръстени от апостолите, кой покръсти тогава българите?
Ако хуните, които основаха българската държава, бяха още в 4 век християни и издействаха създаването на независимата Охридска архиепископия, може ли да се казва, че тези хуни (българи), били покръстени едва от “хан” Борис в 9 век?
Всичко това може да твърди само онзи, който не е проучвал тези работи или пък който е негоден за научна работа.

...

 

Древнобългарски азбуки

Кой е съставил кирилицата?

Св. Кирил съставя друга азбука - глаголицата.

През 4 век в българските земи един християнски епископ - Урфил - съставя азбука и превежда Библията на нов език - "готски". Германия го почита така, както ние почитаме Кирил и Методий - като създател на германската писменост и основоположник на германската литература. Но ...

В Германия тази азбука не се използва. Използваме я ние в България, където е съставена, използва я и Източна Европа.

"Готска" азбука на Урфила

image

 

Кирилица

image

...

 

image

Печатът на Тервел с християнски символи и надпис:

"Богородице, пази кесаря Тервел"

Доказани християнски владетели са и Пресиан и Омортаг

 

БЪЛГАРСКИТЕ МЪЧЕНИЦИ ОТ 4 ВЕК

През 377 г. голям брой християни от местното население са третирани от „православната“ църква като еретици, започват масови гонения. На 26 март 378 г. 26 християни са изгорени край Одрин. Ввпоследствие са обявени за мъченици: поп Верко, Авив, Иской, Сила, Фильо, Ана, Ала, Лариса, Мика, Анимиса и Гатя, Сава „войн готин“, презвитер Батуш и др.

Одринци вдигат голям бунт. Начело са някои от водачите „еретиците“ - Сърд и Коля (пише Амиан Марцелин - съвременник - ок.330 - ок.395). Към тях се присъединява цялото население в централната част на Балканския п-ов. На помощ на разбунтувалите се идват и техните родственици отвъд Дунава. За това въстание против римляните и гърците Йордан пише (De Get. 24. 140), че мизийските готи, т.е. гетите, "въстанали и заели Тесалия, Епир, Ахея и Панония".

Чак по времето на цар Симеон (след фалшивото препокръстване на Борис) византийският автор Дафнопат ясно заявява, че българите са от друга християнска вяра.

...

 

ЗАПАДНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ХРИСТИЯНСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ

Френските историци византолога Шарл Дюканж (1610–1688), Льо Киен и др. започват списъка на архиепископите на България с Протоген Сердикийски (Софийски), който живее по времето на Константин Велики – 4 в.

В тяхно време още не е била наложена версията, че българите сме късни пришълци в България.

Шарл Дюканж

(1610–1688)

image

Дюканж, Шарл - френски учен от ХVІІ в., един от първите византинисти в света.

Един от най-големите византолози и и един от най-големите изследователи на историята на България.

За Дюканж Българската църква започва поне от 4 в . - с българския архиепископ Протоген Сердикийски (Софийски).

Изворът „Списък на българските архиепископи” от 12 в. е известен като „Дюканжов каталог”. Той е открит и публикуван от него, но е много по-ранен:

 

image 

Проф. д-р Петър Коледаров: „Дюканжов каталог” - съставен към средата на XII в. „Списък на българските архиепископи”.

http://www.promacedonia.org/statii/mp_1991_1_koledarov.html

...

 

Седемте гетски ("тракийски") племена, които влизат в Българската държава в ново врими се превръщат в "Седем славянски племена". Венетите - стар "тракийски" народ - се преобличат в нови дрехи - и стават западен клон на славянството. На славяните се измислят божества - повечето са стари богове от тракийския пантеон. Преди да стане славянски бог Перун е тракийски. И на други позабравени богове им е намерено ново призвание.

Д-р Ганчо Ценов:

Гетите, хуните или славяните според по-старите автори се били състояли от седем племена, а Теофан и Никифор пишат, че Българската държава е била основана от седем славянски племена. Впрочем, Теофан нарече седемте гетски племена веднъж хуногундури, а друг път славяни.

Изяснява се, че за старите автори "склавините" не са някакъв отделен етнос - а още едно прозвище на населението по Дунава. И по стар гръцки обичай - пак обидно. Sclavi - роби (латински).

 

МИТЪТ ЗА СЛАВЯНСКИЯ ЕЗИК

В Библията: „в начале бе слoво”. Оттук идва и слoвенския език - Кирил е доказал, че българския език е също от Бога и е разбил триезичната догма.

Защо си приличат източноевропейските езици. Има ли славянски езици?

Факт:

Има една страна, чиято култура и влияние се разпростнанява над цяла Средна и Източна Европа и един език, който е международно разпространен наред с латинския. Тази страна е България и този език е българският.

Ако има една група езици, то тя следва да бъде кръстена на първият писмено засвидетелстван език от тази група. Първият писмено засвидетелстван език от въпросната група езици е БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК.

Какви са Кирил и Методий по народност?

В “Кратко Кирилово житие” четем, че Кирил е „родом сын Блъгаринь". В служба на Кирил в Скопски миней четем – „и книгами блъгарскыми проиде и до Рима же дошедь”.

В сръбските учебници пише, че те са българи.

През 19 век, руският учен Первольф открива и публикува чешко житие, в което Методий се нарича СТРАХОТА - чисто старобългарско име. Това тогава се е отрекло като фалшификация. Обаче през 1997 г. Божидар Димитров откри във Ватиканската апостолическа библиотека една средновековна хроника на италиянски език, в която Методий също е наречен СТРАХОТА.

...

 

ЛЕГЕНДАТА ЗА ПРЕСЕЛЕНИЕТО НА АСПАРУХОВИТЕ БЪЛГАРИ

 

Кой е истинският автор на историята за преселението?

ДОСТОПОЧТЕНИЯ БЕДА

image

Беда Достопочтени - 7-8 век

 

Легендата за хилядите километри пътешествие на Аспарух се оказва "странстващ сюжет" с неопределим първоизточник, който обаче поразително заляга и в легендите за заселването на саксите в Британия.

Следващите, трагични за официалната ни история редове, показват, какви ги е забъркал "бащата на Българската история" Васил Златарски - "сценариста" на версията от филма "Хан Аспарух", така както всички сме го гледали...

Действието в британската версия се развива в средата на V в., а моментите трагично съвпадат до подробности като:

http://www.math.bas.bg/~tabov/oldbul.html

-  Саксите са били изгонени от родните си земи, както и "прабългарите";

- предприели са дълъг поход на запад, както и "прабългарите";

- намерили са временно убежище на остров, както и "прабългарите";

- островът на саксите и островът на "прабългарите" са свързани с едно и също латинско име - "Ангулус";

- островът на саксите се е намирал в Дания, а островът на "прабългарите" - на Дунав (на ангийски Дунав е Danube и е съзвучно с "Дания");

- от Оггул саксите започнали успешно завладяване на обширни територии в Британия, а "прабългарите" от Онгъла - на обширни територии от Византия;

- първоначалното заселване на саксите било в околностите на стар римски защитен вал; такъв римски вал има и близо до "Дунавския Онгъл" ("Валът на Траян");

- саксите идват от Германия, а водачът на българите Исперих носи име с германско окончание "рих".

И така, един и същ разказ за преселване в някакъв "ангулус" - с незначителни деформации на имената и украсен по различен начин с второстепенни подробности от местната британска и българска историческа реалност - е вплетен в старите истории на Англия и България. В подобни случаи казваме, че това е "блуждаещ сюжет" - повтаря се тук и там и обикновено е трудно да се установи откъде произхожда.

Йордан Табов - Старите българи

Английската версия е записана от Достопочтения Беда през 7 век.

 

ОТКЪДЕ Е ДОШЪЛ АСПАРУХ?

Аспарух управлява земите по северния бряг на Дунав. Предците му също управляват земите северно от Дунав. Това, което прави Аспарух е да пресече реката. Това пишат древните български хронисти: в "Именника на българските князе".

В него черно на бяло пише, че петима владетели управляват от другата страна на реката Дунав. След това Аспарух идва на юг от Дунав:

"Тези петима князе държаха князуването от другата страна на Дунава 515 години с остригани глави. И след това дойде на страната на Дунава Исперих княз. Същото и досега."

"Именник на българските князе" (публикуван под името "Именник на българските ханове", въпреки че в него не се говори за никакви ханове).

Дакия е под римска власт само 170 години - след това римляните са прогонени. Вероятно около 168 година частично е възстановена българската държавност (със столица в Дакия) след като българските земи за били завладяни от Траян в 106 година, при победата му над българския владетел Децебал.

Сред траките-даки е имало социално деление на две основни прослойки. Външните различия са били именно прическите - едните са поддържали косата си дълга, а другите са бръснели главите си.

...

 

ИМЕТО ИСПЕРИХ

Емил Живков

АСПАР РУХ е български владетел, чиято резиденция е била отвъд Дунав, вероятно в Дакия или Приазовието, но той няма връзки с волгокамските българи, защото техен владетел е бил брат му КОТ РАГ или КОТ РИХ.

И двете имена АСПАР и КОТ са доказано древнобългарски. На историята са известни дузина български владетели КОТ, записани на гръцки като КОТИС.

Формата на известната "тракийска" благородническа титла в различните езици е различна - REX - на латински, РИХ - на български /гетски/, РАГ - или "рагес" на гръцки, РАНГ на новобългарски.

Името АСПАР е гетско /готско/ и е засвидетелствано двеста години преди АСПАР РИХ.

Ето как е изписано името на Аспарух в "Именника на българските князе":

image

ЕСПЕРЕ РИХ

Име + благородническа титла.

Българският владетел Еспер (Аспар, Еспор) е носи тракийската благородническа титла РИХ - името на Аспарух е двусъставно "тракийско" име.

Името на този български владетел е познато в средновековната българска апокрифна литература и под формата ИСПОР ЦАР - още едно доказателство, че няма нищо тюркско в името на Аспарух, а напротив - чисто българско антично име и чисто българска антична титла РИХ.

Подобни са титлите и на други български гетски владетели като ТЕОДОР РИХ, ХАЛА РИХ, ТЕЛЕЦ РИХ и т.н.

...

ПРИ КОГО ИДВА АСПАРУХ

Христо Маджаров: "Пришълец ли е Аспарух на Балканите"

Паисий и отец Спиридон говорят за паметната битка край Одрин в 378 г., където заедно с хуните българите разбили 80 000 византийска армия и император Валент.

Марк Аврелий Касиодор (468 – 575 г.) (чрез Мавро Орбини) свидетелства, че българите, живеещи около Дунав, в 450 г. разбили лангобардите.

Латинският писател Енодий Тицински (473-524 г.) говори, че преди Теодорих Велики да ги разбие (към 490 г.), българите били непобедими и владеели всичко, включително Среден и Долен Дунав и Черноморските пространства.

Свидетелство на съвременник на Аспарух

681 г. - в Цариград се провежда "Шестия църковен събор". Пред събора застава един сирийски свещеник и казва на всеослушание буквално следното:

16-то заседание, състояло се на 9 август 681 г.

„Казвам се Константин. Презвитер съм на светата божия църква в Апамея, в провинция Втора Сирия.

Дойдох при вашия свети събор, за да ви поуча, че ако бях изслушан, нямаше да претърпим онова, което претърпяхме тази година, сиреч каквото претърпяхме във войната с България. Защото аз поисках още отначало да дойда на събора и да помоля да стане мир, така щото да се извърши нещо, което да обедини двете страни, та нито едните, нито другите да се измъчват, сиреч нито тия, които изповядват една воля, нито тия, които изповядват две воли."

Петър Петров: "Образуване на българската държава"

Т.е.:

- България през 681 г. е съществуваща страна на Балканите, а не новозаселено племе.

- Българите през 681 г. са народ, който живее на Балканите, а не някаква новопристигнала орда.

- Българите не са езичници, а християни, които от по-рано участват в църковните борби във Византия.

Те са сред противниците на монофизитите. Монофизитите оспорват, че Христос има и човешка природа. Те са религиозна партия, която през някои периоди има свои императори и патриарси в Цариград.

...

Има доказателства също, че Аспарух е дошъл отсам Дунава с не по-малко от 800 хиляди души, за да освободи българите от византийско робство. Някои от тези доказателства (каменна плоча с надпис от Плиска) бяха унищожени от руски учени. - проф. Крум Балтаджиев - "Фалшификации и манипулации на българската история"




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. didanov - здравей оса
25.10.2016 11:13
много хубави три постинга, събрали на едно всички комплексни доказателства за преобладаващия балкнаски произход на българите. Казвам нарочно преобладаващ, защотото объркването е именно в оставените арийски, тракийски или български- следи в Азия и близкия Изток преди хиляди години, запаметени и в българския геном на част от изследваните българи, погрешно интерпретирани като изначални.
Колкото до сурвакаря, него не го интересуват доказателствата, дори и да му "избодат очите с тях". поздрави
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 342338
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930