Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2018 22:25 - УБИТ ЛИ БЕШЕ БЪЛГАРСКИЯ ЦАР БОРИС ІІІ СЛЕД ПОСЛЕДНАТА МУ СРЕЩА С АДОЛФ ХИТЛЕР?
Автор: wasp Категория: История   
Прочетен: 1527 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 07.02.2018 22:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageТемата за смъртта на българския монарх цар Борис III не слиза от вниманието на историци и писатели. Не са малко и съмненията, че монархът е убит от тайните служби на Третият Райх след отказа му на последната му среща с Адолф Хитлер да изпрати български войски на Източния фронт срещу Съветския Съюз. Тази хипотеза съм слушал още като ученик в прогимназията от покойния вече генерал Васил Бойдев, мой учител по немски език.

Тези предположения съществуваха и в моя род, от средите на който имаше мои близки в тогавашния дворец. Дори мой роднина е сред даващите последен почетен караул над гроба на монарха в Рилския манастир.

 

Макар, че заключенията на лекарския консилиум да отхвърлят тази вероятност съмненията останаха.

Такова съмнение прозира и от запазената бележка на княгиня Евдокия, дъщерята на цар Фердинанд І и сестра на цар Борис ІІІ от 22 март 1949 г., когато тя се намира все още в Кобург. Това всъщност е нейният коментар върху лекарската експертиза за смъртта на цар Борис ІІІ. Сестрата на царя не просто изказва своите съмнения върху лекарските заключения, но ги отхвърля напълно, изтъквайки своите аргументи.

Нейният текст бе публикуван през 2001 г. в нашата книга „Из тайния архив на българския цар Фердинанд І“ (вж. с. 167-168), но вероятно поради малкия й тираж тя остана незабелязана. Включените в нея тогава документи бяхме взели от пазеният архив на Фердинанд в Хувъровия институт в САЩ.

Допълнителни и интересни подробности за смъртта на царя има и в книгата „Цар Борис ІІІ в тайните документи на Третия райх (1939-1943), С., 1995.“

Сега ще имате възможност не само да прочетете пълният текст на бележката княгиня Евдокия, но и да видите за първи път две непубликувани снимки от гроба на царя в Рилския манастир, както и малко позната снимка на генерал В. Бойдев в униформата на летец. Генералът е имал възможност да присъства на срещите и разговорите на царя с Адолф Хитлер.

Цочо В. Билярски

БЕЛЕЖКА ОТ КНЯГИНЯ ЕВДОКИЯ ВЪРХУ ЛЕКАРСКАТА ЕКСПЕРТИЗА ЗА СМЪРТТА НА ЦАР БОРИС III.

КОБУРГ, 22 МАРТ 1949 Г.

 

Този документ най-същественото не е казано. Той е доказателство на безгранична подлост и лъжа от страна на лекарите.

Цар Борис умря от емболия, но коя е причината за тази емболия не е казано.

Цар Борис умре, след като е бил в Главната квартира на Хитлер на 15-16 август 1943, след като в двудневни бурни разправии с него и неговите генерали е отказал да обяви война на Русия или да изпрати „доброволци“ на руския фронт.

Сам царя при завръщане от Хитлер на 16. VIII. е казал на Страшимир Добрович, бивш началник на Кабинета „аз пак им отказах, и от окончателно. Страшна кавга падна, аз надвих, но ще го заплатя!“

На връщане с аероплан, при 6000 м. височина му бе дадена кислородна маска, с която го отровиха, изгаряйки аортата му.

Това е истината.

Евдокия.

 

image

image

 

 image

http://www.sitebulgarizaedno.com





Гласувай:
11



1. didanov - браво оса
08.02.2018 00:21
това наистина е попадение, аз бих добавил още няколко важни причини:
1. неизпращането на българските евреи
2. страха България да не смени фронта, което ще усложни положението на германските войски
3. увереността на германците, че без царя България става "кораб без капитан" и че Филов е лесна за управление марионетка.
цитирай
2. germantiger - ...
08.02.2018 13:50
В римското право (и не само в него, разбира се) е важен мотива, КОЙ СЕ ПОЛЗВА от резултата на деянието.

Смъртта на Борис е удобна на първо място за Сталин, който 1944 г. планира да е в България и при един жив цар обичан от народа няма как да има сталински руски комунизъм.

Полза от смъртта на царя имат и англо-американците разстровайки "евентуално" южния германски фланг. Тяхната полза обаче е най-спорна, малка и съмнителна.

Германска полза няма и това историята показа - ако германците бяха отровили царя, то те биха се подготвили с маса стъпки, мероприятия и решителни действия след това - такива няма. 1943 г. е време когато почти всички съюзни войски са махнато от Източния фронт и това по решение на германците, които ясно въждат и изпитват вредата от съюзниците си на изток, решават, че е по-добре без тях, вместо с тях. Остават румънците и това е разбираемо - румънците си защитават придобивките на юг и войната се приближава до границите им, остават и унгарци по-късно 1944 г. като отново няма как да е иначе след като войната 1944-45 г. ще се води и на унгарска територия.

1943 г. от изток са истеглени маса румънци, всички италианци, хървати, словаци, унгарци, испанската дивизия и финландския сс-батальон с малки разлики във времето. Няма логика и е абсолютно противоречие на изтъок да са искани и пращани българи, КОИТО БИХА БИЛИ ОЩЕ ПО-НЕНАДЕЖДНИ В БОЙ И ДОРИ В ОКУПАЦИЯ с оглед на русофилството сред българското население вкл. и войска винаги тлеещо и винаги намиращо корен въпреки някои чистки. Бъларските войски ще са още по-удобни за инфилтрация и руско-съветска агентура.

Разбира се, аз НЕ изключвам възможността действително Хитлер и германците да са отровили Борис III, защото Хитлер често е вземал емоционални решения и има подобни припадове и заповеди.

От друга страна бележката буди съмнение, защото ако тя беше сигурно автентична щеше да намери място още по червено време в бг историята, която беше руска, а царя винаги е бил хитрец, който се държи като шушумига с Хитлер, но постигайки разумно своето и българския интерес. За това кавга, скандали, още повече напрегнати между доминиращия Хитлер и тихия към него Борис са почти невъзможни.
цитирай
3. germantiger - +
08.02.2018 13:56
Да обобщя

1. От смъртта на Борис най-голяма полза има Сталин и СССР

2. Ако германците го бяха ликвидирали, то те щяха да предприемат много след това, но те не правят и не постигат нищо

3. Войски съюзни на източния фронт 1943 г. и то есента са абсурд - тогава Германия маха почти всички свои съюзници от изток защото те са повече вредни отколкото полезни

4. Българи на източния фронт биха били много опасни и вредни за Германия, защото българите щяха да са податливи на руска пропаганда, инфилтрация, пробиви итн, особено 1943-1944 г. когато загубата във войната вече се "вижда" на хоризонта

5. Разбира се, че може геманците да са убили царя, поради импулсивно решение на Хитлер или други подбуди, които ми убягват
цитирай
4. sande - Не клеветете Хитлер !
08.02.2018 14:09
КГБ, КГБ, КГБ !

Сталин и Гоше Тарабата !

Виде се на Девети.
цитирай
5. mihala - Поздрав,
08.02.2018 15:17
Интересен е друг факт,че Фердинанд не е искал царя да ходи на тази среща,според дневника на Лулчев, но защо??? Фердинанд,който не е долюбвал сина си, не е ли замесен?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 341223
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930