Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2018 12:40 - Убийците на Левски щедро възнаградени от признателна Русия.
Автор: wasp Категория: История   
Прочетен: 1740 Коментари: 1 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Човекът, осъдил Апостола на обесване, е назначен от княз Дондуков за член на Висшия съдебен състав в България.
image

Поредно доказателство за зловещата роля на Русия е новооткрит документ - заповедта, с която един от виновниците за обесването на Васил Левски - Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, е назначен за член на Висшия съдебен състав в България. Това се случва на 8 май 1879 г., 6 години след като Апостола увисва на бесилото. Това разкрива  изследователят Георги Георгиев, автор на блога istinata.bg. Заповедта е подписана неслучайно от княз Дондуков-Корсаков. Така Русия се отблагодарява на българските продажници за вярната им служба към руската империя. 

Коварната и двулична роля на руския посланик в Цариград Граф Игнатиев вече не е тайна за обществото, въпреки, че години наред бе укривана от българския народ. Именно Игнатиев има основна роля в процеса, довел до обесването на Васил Левски. По настояване на графа в състава на съда са включени българите: хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович - член на държавния съвет към империята, Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община, Хаджи Мануил(Мано) Стоянов – член на софийският меджлис и Петър (Пешо) Тодоров – Желявеца, член на Софийският меджлис. Целта с намесата на графа е ясна – обезглавяване на национално-освободително движение и подчиняването му на интересите на имперската дипломация на Русия. 

Любопитен факт е, че същият русофилски продажник Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, издигнал се още по време на турското господство до член на държавния съвет към империята, след Освобождението на България се оказва и един от първите дарители, които дават пари, за да се издигне в София паметник на Левски.

Документът за назначаването на хаджи Иванчо Хаджипенчович за член на Висшия съдебен състав в освободена България от княз Дондуков е важно историческо доказателство, че продажните рубладжии-русофили и техните господари от Москва повече от век и половина целенасочено работят срещу българската нация, изпращайки на смърт и заточения най-свидните й синове, които са осъзнали, че от московлъка и руския ботуш по-страшно нещо за Отечеството няма.

image
image


http://www.faktor.bg





Гласувай:
16


Вълнообразно


1. troina - даа, за наша голяма мъка..
19.02.2018 12:48
това доказва историята и документите от архива..
само продажник, или третокласен идиот,
не би видял руско-съветския имперския ботуш в-у Родината
вече над 150г..
Поклон пред героите -верни синове на Майка България!
народе!!
бдете..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 338634
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3598
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031