Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2020 11:21 - Кой е Киркор Симонян - ака "kirk"
Автор: wasp Категория: История   
Прочетен: 6818 Коментари: 7 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



image

ГОЛЯМАТА ИЗМАМА „КУБЕРОВА БЪЛГАРИЯ“
 или  

„Що е то „Куберова България“ и има ли то почва у вас?“ 

Нашите „атаки“ с брат ми – проф. д.и.н. Илия Симеонов, срещу тази измислица и по-специално срещу публикацията й в Уикипедия доведоха дотам, че в момента тази статия („Куберова България“) дори не се предлага в превод на нито един чужд език, а админи и модератори от българския екип бяха принудени да я пренапишат по следния начин, цитираме първото изречение: „Куберова България е предполагаема ранносредновекова българска държава в централната част на Балканския полуостров съществувала за кратко.“ Както виждате в бързината са пропуснали едно „н“ в думата „ранносредновековна“, но не това е важното! По - важното е, че отстъпиха от предишните фантасмагории, ПОДЧЕРТАХА ХИПОТЕТИЧНИЯ Й ХАРАКТЕР и следователно може и да не я четете, нито да я споменавате, защото е изцяло измислена и манипулирана. Ние не сме си поставяли за цел да разобличаваме и разбиваме на пух и прах митовете и легендите в официозната българска история, но за съжаление – някои от тях са тясно свързани, обвързани са с арменската история и просто не е възможно нещата да бъдат оставени в този вид! Целта между впрочем на нейните автори от типа на Т. Бурмов, проф. Васил Златарски и т.п. е доста нелепа. Отмествайки българското присъствие или нахлуване в Македония с няколко века назад, те така или иначе не могат да изтрият историята на Македонската елинистична империя на Александър Велики, така че българската национал шовинистична идея за някакво българско право над Мизия, Тракия и Македония е чисто фантастично - утопична илюзия, особено за последната територия!!!


......................................................................................................................

Горното е началото на публикация от Киркон Симонян - лектор в историческия факултет от уневерситета в Торонто. Господина е роден в София и вероятно първоначално е пристигнал в Канада с БЪЛГАРСКИЯ си паспорт. Но ако канадците са го приели с арменския му паспорт извинения.
Направих си труда да разгледам просташките и българофобските му коментари под различни постинги в блога.
Трудно ми е да си представя че господина поставя пред името си титлата "професор".

A по повод на горната публикация в нея от "професора-историк" се твърди че български владетел Пресиян въобще не е съществувал?! Без коментар.

Линк към публикацията на: https://utoronto.academia.edu/KirkorSimonyan




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
01.04.2020 13:02
Киркор или по точно Къркор няма изобщо място в блога!
И в България!
Като историк е пълен въздух под налягане Сермон изкара арменец? Вярно, името на владетеля дублираимената на областта и на града Но, Сермон идва от Сирмиум, латинско , а не арменско име на града! Стримон също било арменско име ?Тази област в ИРИ, в Беломорието носи името на реката Струма, нейното латинско наименование е Стримон! Не е арменско!Отново!
И връх на " професорската" идиотщина е, че Самуил и родът му били арменски !? Дошли от Мала Азия? Това ,че майката вероятно е арменка ,не означава ,че бащата е също арменец!? Той е комит- управител на втората по значение област в царството ни- София !Не може тя да бъде поверена на току що дошъл арменец, без Български произход? Що за идиотщина? Нещо повече, длъжността му е указание, че принадлежи към царския род! Това го потвърждава и цар Калоян в писмо до папата!
И последната низост - за Пресиян/ Пресияен/ Документирано е в изворите ,че е син на Иван Владислав, че майка му е маджарка ,но явно словачка, е приета в ромейския двор след падането на България На о по всичко личи ,че е присъединена защото статута на Пресиян и на майка му е запазен Тя е назначена за първа дама в двора на Василий/ той е неженен/ Благодарение на нея той за малко, на два пъти, едва не става император на ИРИ! Намерен е гробът му в днешна Словакия, където е родена майка му и на него пише-Пресиян-княз на България Явно, след втория опит за преврат, неизвестно как, се озовава в Родината на майка си!
Този самозван професор , ако не осъден и затворен, трябва да бъде изгонен от България Стилът му на писане, където текстът не е копи пейст го издава- стил на пълен простак!
Да не говорим за заплахите за смърт ,които ми е отправял и които съхранявам Защото считам ,че е шизофреник
Жалко ,че в такъв ден, трябва да се занимаваме с едно нищожество!

Бъди здрав, приятелю!
цитирай
2. shtaparov - Къркача Кърк най-вероятно е Гърк т. ...
02.04.2020 00:21
Къркача Кърк най-вероятно е Гърк т.е.Понтийски грък,смесен с арменци и Българи но работещ за руско-турско-гръцката анти-Българска кауза. Речникът му е като на израснал по стадионите а "научния" капацитет- като този на Живков.
цитирай
3. barin - Здравей, wasp. Споменатия Киркор ...
02.04.2020 13:26
Здравей, wasp. Споменатия Киркор на няколко пъти ме обижда и твърди неща, които няма как да са верни. Според него Самуил не е български цар и България пада под византойском още по времето на Йоан Цимисхи. Отделно няма владетел с името Пресиян. Засега само един сръбски източникм споменава, че сърбите не различили по време на войната дали воюват с хан или военачалник. Срещал съм негови подобни коментари при двамата коментирали преди мен, както и насочени срещу някокко изявени историци, като didanov, get и по-отскоро в блога dobrodan, vled, milenavarbanova9 и други. Не подхожда на професор да пише по такъв начин. Изкара, че 80% от написаното от мен не е вярно и преписвам ученически учебници, а всеки знае, че моите теми са основно авторски. Копираното обикновено поставям в кавички според правилата и често посочвам използваните източници и изказвам собствено мнение.
Поздрави!
цитирай
4. wasp - Здравей barin!
02.04.2020 15:31
Благодаря за отзивите, както и за предните два коментара на leo и на shtaparov.
Вашите блогове чета редовно и с интерес.
Въпросният индивид ме провокира с обидните си коментари по мой адрес които пусна във връзка с предния ми пост, без въобще да ме познава и да се аргументира.
Аз не позволявам в блога коментари с обидни квалификации.
След като се поразрових в нета и в блога с изненада открих че господина е лектор в историческия факултет на уневерситета в Торонто,Канада.
(Според ACADEMIA - University of Toronto, History, Lecteour, Asisstent Professor, Professor Researcher, Retired).

Подразни ме вулгарния и злъчно обиден българофобски език който ползва в коментарите си спрямо уважавани от мен блогъри.

Интересно ще ми е да разбера ако пратя едно запитване до University of Toronto възможно ли е човек който ползва такъв грубиянски език да бъде лектор в такова престижно учебно заведение.

Поздрави!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Веспа!
02.04.2020 16:43
Честно казано, аз се съмнявам ,че той изобщо е бил преподавател в Торонто
Смятам ,че си измисля и сам си пише разни титли и преподавания....До преди десетина години не бих и помислил подобно нещо, но тогава се убедих ,че този феномен съществува
Както и производство на академици ,без никакви научни постижения, дори и без висше образование Отделно ,че пък то също е станало стока- висшето образование знам и за писатели ,с над десет книги, които са копипейст сглобки
Но остава едно сигурно нещо-че такива са разпознаваеми Културата ,която се придобива с течение на годините, в резултат на научната работа, няма как да бъде купена или подарена Общата култура- също!
Възможно ли е професор например, да удари възрастна жена с юмрук в лицето? Не за обида, а за кражба и за измама, в която е хванат от нея?
И този " професор" може ли да е истински и нормален?

Той първоначално почна да се" изязява "при мен Вързах се на помпозните приказки, въпреки ,че усетих че нещо не е в ред Арменският шовинизъм, примесен с елементарна простащина? Накрая нещата загрубяха Казах му ,че ще пратя нешата му в Народното Събрание и в посолството на Армения, а една негова заплаха- в прокуратурата
Покри се, смени си профила, но пак е същият Предполагам ,че предишния му блог администрацията или той- също ,са го изтрили
Просто не го чета, имам филтър заради такива като него-Р. например и трия" благата " вест в написаното!Не са малко, плачат заради модерацията? Ами сами са си я изискали!

Бъди здрав!
цитирай
6. shtaparov - Toзи професор-сатирик е един пъ...
16.07.2020 01:55
Toзи професор-сатирик е един пъпчив лъжец,който не се свени едно да говори а друго да върши.
цитирай
7. laval - Вчера
16.07.2020 08:24
отново за пореден път имах проблеми с въпросния кирк. Изтрих обидния му коментар и той беше го публикувал като постинг с лични обиди срещу мен. Накрая модераторите го изтриха. Същият е отявлен българомразец и има абсолютно просташки език. Това не е никакъв професор. Според мен акаунтът му в блог.бг трябва незабавно да бъде изтрит.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 338027
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3598
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031