Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2015 22:05 - Мафиотският преврат в ДПС бетонира модела #Кой
Автор: wasp Категория: Политика   
Прочетен: 883 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 28.12.2015 22:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

"Революционната четворка"...
Снимка: Булфото

Докато ибрикчии с дипломи на политолози, коментатори, журналисти и социолози заливаха местното население с твърдения, че Доброто в ДПС побеждава Злото, моделът #Кой демонстративно се настани в боянските сараи.


"Дълбокомислените" изводи, че сме свидетели на сблъсък между туркофили и русофили в движението, се оказаха чисто и просто балдахин, зад който мафията се отдаде на инцест. Защото какво друго е публичното съешаване на Доган с Пеевски? Шведската тройка очевидно им е омръзнала и единият от участниците - Местан бе разкаран. Чрез някаква попмпозна реч, която била върха на политическото говорене и послания. Дрън, дрън... Всичко, което Ахмед Доган изговори е известно на всеки средно интелигентен човек. Никаква новост не са и "разкритията" за топлите връзки на Местан с Анкара. Самият той никога не е крил това, обратно - афиширал го е.

Русофилството на Доган също не е сензация, нито някакъв интернационален порив и носталгични препратки към Дядо Иван. Това той си го носи от времето, когато е бил вербуван за комунистическите служби. Но дори и наполовина да са верни връзките му с руските тайни служби, той не би демонстрирал това. Не би и помислил. Човек трябва да е с твърде ограничени познания, за да се хване на евтиния трик, че Москва по толкова елементарен начин ще осъществява влиянието си и ще търси подкрепа. Руските служби и анализаторски центрове са в топ 5 заедно с израелските, британските, американските и китайските.

Турските МИТ също са сред елита в бранша "тих фронт" и ако са си позволили демонстрация на покровотилство към Местан, то е, защото така са искали. Показаха насред София, че могат да се бъркат в живота на дадена партия, в случая на ДПС, да обикалят страната и да участват в митинги колкото и където си искат. Друг е въпросът какво свърши ДАНС в тази ситуация и защо, ако има данни за съмнителни действия на доскорошния лидер Лютви Местан, не са предприети съответни действия. Но над ДАНС виси и друг въпрос като Дамоклев меч - какво прави агенцията по изобличаване на мафиотския кръг #Кой. Защото където е Пеевски, там са и мафиотските далавери, корупционни практики, измами за милиарди. И не е работа на неколцина журналисти, под лайняния обстрел на пеевските медии, да осигуряват доказателствен материал на прокуратурата. Дори съмненията за такива тежки форми на корупция и мафиотщина в белите държави са достатъчни за мащабни разследвания. Тек в публичното пространство се видяха предостатъчо такива. "Доган - патриотът", е приказка за наивници. Цинична приказка. Повечето български политици обаче са страхливци. Провинциалните им комплекси им пречат да заявят открито, че Доган е нищо повече от политически късметлия, оставен от институциите да вършее из държавата, сякаш му е бащин харман. Заявката, че се борел за "българско ДПС" и че нямало професионални политици у нас на ниво е прах в очите. Изказването на Местан за сваления руски самолет е само повод  да бъде той отстранен и да бъде възстановен старият модел, уж според новата геополиотическа ситуация. Става дума за запазване на мафиотския модел  #Кой, олицетворяван от Пеевски и създаден от самия Доган още по времето на Илия Павлов и Мултигруп. Етикетът "NEW" ще бъде лепнат на още по-коварни и тарикатски начини за "печелене" на европрограми, обществени поръчки и източване на бюджетни средства. Възможно е да бъдат сменени и някои от подставените лица. По-досетливите от досегашните не е лошо да се спасяват в чужбина. Знаят защо. Знаят и какво ще стане, ако не го направят. (Дни преди Илия Павлов да бъде убит на 7 март 2003 г. Доган е бил в американското посолство в София. След това е спрял да се чува и среща с Павлов, твърдят някои от посветените в тайните на задкулисието.)

Доган се прави на русофил и туркофоб. На патриот също. Много смешно. Та нали той ни черта, как пътят ни към Европа минава през Босфора. Пак той само преди 2-3 години твърдеше, че Турция има право да претендира за български територии. Сега се загрижил за отношението ни към Русия... Ами да се кандидатира за президент, например, вместо да се крие в сараите, и да покаже как трябва да се балансира между великите сили. Аман от кибици, които веднъж на година или две се пъчат с умнотии, написани кой знае от кого.

И най-важното. Стига са ни заплашвали, по явен и неявен начин, с етническо напрежение и конфликт. Ако можеха да предизвикат такъв, отдавна да са го направили, защото не ги е еня за България. Но знаят, че няма да стане, защото и техните гласоподаватели ще ги наритат като помияри. Стига и другите политици са се стряскали от подобни хипотетични заплахи.

Всички тези събития, препозиционирания, преструктурирания и пр. целят едно единствено нещо: запазване на статуквото. Чрез нови лозунги. Целта на целите обаче е да се осигури терен мафиотският модел на Пеевски да се разгърне. Корпорацията ДПС да работи, но вече под знамето на по-приемливи за публиката формулировки. 

Доган не е просто представител на задкулисието, което съсипа страната. Той е от неговите "бащи". Вероятно криенето зад стените на сараите му осигурява безопасност. Но от кого е застрашен той? От избирателите му, които той твърди, че уважава? От политическите опононти, които дори не брои за съперници. От кого? От турските служби? Ако е така да го каже. Но не е. Страхът му идва от две посоки: от прецакани кръгове в самата мафия и от хора, прегазени от Пеевски и компания. А те в тази държава не са малко.

Има и един друг вариант. Доган да се е събудил една сутрин, осъзнал колко е грешен пред тази страна и този народ. Решава да се преобрази и да поправи каквото може, докато има възможност. Първата стъпка е Местан, който се продал на Анкара. Втората е да опраска Пеевски, който олицетворява мафиотски кръг и модел. Следващата стъпка: призовава прокуратурата да се заеме с всички съмнения за корупция не само в ДПС, но и по високите етажи на политиката и властта. Призовава за разследване на самите служби и кадрова чистка на корумпираните и зависими ченгета, магистрати, медии, институции и пр.

Как ви се струва такова развитие? Не вярвате... По-вероятно е Сотир Цацаров да подаде оставка и МВР да се реформира, отколкото да се случат горните неща. Прави сте. В Москва не вярват на сълзи, в Анкара не вярват на Москва, а в България не вярваме на преструктуриране. Тръпки ни побиват от преструктурирането, особено ако го обещават революционери като Доган с младия Пеевски до него... Защото от техните лъжи и действия сме все по-бедни и по-бедни, а те все по-богати и все по-  в Дубай.

 

Огнян Стефанов


http://frognews.bg




Гласувай:
6



1. zaw12929 - АКО РАЗБИРАТЕ ИЗРАЗА "ИБР...
29.12.2015 08:17
АКО РАЗБИРАТЕ ИЗРАЗА "ИБРИКЧИИ" , КОИТО НЕ Е ПОВОД ЗА ГОРДОСТ, НА ЕВРОПА

МОЛЯ ПОЯСНЕТЕ ГО... чакам отговора, за да напиша коментар... за оценката ви за ДПС

това, че сте сложили оса вместо портрета си няма нужда от пояснение, но не забравяйте, набие ли жило осата умира, какво правите вие...
цитирай
2. wasp - @ zaw12929, Пояснения:
29.12.2015 16:31
*Ибрикчия - Прислужник, които подлива вода с ибрика, подсушава с кърпи задните части на господаря си,...или с други думи масажира орехите на господаря си.

Ибрикчия е 'балкански' израз а не Ивропейски...

Осата не умира,след като ужили,така че умната...може пак да ужили.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 338567
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3598
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031