Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2016 07:41 - Една споделена истина от блогът на Георги Георгиев
Автор: wasp Категория: Политика   
Прочетен: 1909 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РУСИЯ НАГЛО ОГРАБВА БЪЛГАРИЯ. Част 2. Нека всеки български пенсионер знае, че преди да изхарчи последните си стотинки, вече е напълнил ненаситните имперски гуши в Кремъл www.istinata.bg

image   През октомври 2014 г. мой коментар, съдържащ официални данни от Търговски регистър на Република България по стечение на обстоятелствата попадна на страниците на http://Faktor.bg  под заглавието „Русия нагло ограбва България”.
Материалът съдържаше конкретни данни за експанзията на руския империализъм в България в  наши дни, отчетени приходи, както и липсата на отчетени печалби.
В  пресата се появиха и данни, вкл. и цитирани от Дойче веле данни на немското разузнаване, че над 30% от българската икономика е в руски ръце. Не знам за какво им е разузнаването, при положение, че данните са официални и ги има в Търговски регистър.
От няколко месеца се каня да актуализирам данните, да ги систематизирам, но този път ще включа в изследването и офшорните им фирми, както и фирми на подставени лица.
Прецених, че няма как цялата тази информация да бъде събрана в една публикация и затова реших да създам в блога си Istinata.bg  отделно меню – „ГРАБЕЖЪТ НАД БЪЛГАРИЯ”.
В него ще се опитам  да включа и грабежът, осъществяван чрез стройна организация между законодател,  Министерство на финансите, НАП, Митници и Прокуратура, която позволява . ежегодно от бюджета на България да бъдат източвани ДДС и акциз за милиарди. Ще премина през заменките, бруталната приватизация на стратегически за националната ни сигурност обекти, попаднали в руски ръце или офшорки – руска собственост, както и в местната комунистическа буржоазия. После  ще преминем заедно през грабежа и фалирането на 12 банки през 1996 г. – до една ръководени от агенти  на Държавна сигурност, както впрочем и БНБ, чийто управител и подуправител бяха доказани вече агенти на ДС. Грабеж, довел до тотално обедняване на милиони българи и изпаряване на спестяванията им, трупани с години.
Ще премина през режима на Живков, през този почти половин век, в който България беше тотално изцедена от Големия брат, време през което наши заводи бяха разкостени и изнесени в Русия, а след дълга експлоатация там, ни бяха продавани обратно срещу долари. Време, през което България хрантутеше ненаситния паразитен търбух на една империя, която ни беше принудила да им предаваме селскостопанската си продукция под себестойност, и дори целия златен резерв на БНБ , за да финишираме „дружбата” през 1989 г. като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, ужасяващ демографски срив, престъпност, анархия и деморализация, умишлено предизвикани от управляващата комунистическа клика, която в кратки срокове се превърна в едра безродна буржоазия по подобие на господарите си в Кремъл…
За да стигна до чл.22 на Берлинския договор от 1878 г., буквално преписан от чл. 8 на Временния Сан-Стефански договор, според който „издръжката на руския окупационен корпус  се поема и е изцяло за сметка на местното население”. България ще изплаща тази издръжка до 1902 г. и заедно с другите задължения, натресени на България от Берлинския договор ще представлява 24 % от бюджета на държавата ни.
Оня  Берлински договор, изготвен от Русия и Австро-Унгария – двете властващи в Европа империи, договорен предварително между тях още на 8 юли 1876 г. с Райхщадското споразумения  и с подписаната на 15 януари 1877 г. между двете империи Секретна Будапещенска Конвенция.
   Та, да си дойдем на думата…
Какво сочат официалните данни от Търговски регистър на Република България за 2014 г. и предни години?!
Отново рекордьор е „Лукойл Нефтохим” АД с отчетени приходи за 2014 г. – 6 514 615 000 лв. ( 6,5 милиарда лева)
И НИТО СТОТИНКА ДЕКЛАРИРАНА ПЕЧАЛБА!
За период от 7 години компанията е отчела тук приходи от над 46 000 000 000 лв.( 46 МИЛИАРДА ЛЕВА
И НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА СА ОТЧЕЛИ И СТОТИНКА ПЕЧАЛБА! Живи да ги оплачеш. Чудя се как не са ми подарили рафинерията, за да се отърват от тия тежки загуби?!
image image
Какво е положението с осигурените лица?! По мои спомени в рафинерията в поне 16 различни производства  си изкарваха хляба близо 20 000 българи. Колко от тях са изхвърлени на улицата съдете сами, след като видите приложената графика за социално и здравно осигурени в компанията. Както е видно, в началото на 2008 г. там все още се водят осигурени 3370 човека. През 2015 – вече са само  1407.
image
Да припомня, че все още нямат измервателни уреди на терминала в Росенец. Да припомня, че компанията е пълен монополист и над данъчните складове за горива и този монопол продължава с активното съучастие на поредното българско правителство. Да припомня, че държавата получава един от най-ниските акцизи в ЕС, а цените по бензиностанциите са по-високи от тези в Германия.
Някой ще каже, че сигурно печалбата отива при дистрибутора?! Да видим какво е положението при „ ЛУКОЙЛ – БЪЛГАРИЯ БУНКЕР ЕООД ?!
За 2014 г. декларират приход от 219 391 000 лв. Декларираната печалба е колкото на клекшоп.
Общо за период от седем години са декларирали приход от над
1 818 000 000 лв. (1 милиард и 818 милиона лв.), като са отчели печалба от само 1 561 000 лв. общо за 7 години.
Това – при осигурени само 23 лица.
image
Сами можете да си представите икономическият ефект само от тези две руски компании, които годишно отчитат приход, близък до 10% от брутния вътрешен продукт на България.
Покрай изкуствено раздухания скандал с „Овергаз” Външното министерство на Русия обяви, че „Овергаз”  потребява само около 10 % от доставките на руски газ за България.
Според отчетите на ОВЕРГАЗ ИНК. АД, за 2013 г. приходите им  са 1 491 000 000 лв.
Не ми се мисли колко руски  газ плаща общо България.
По най-високи цени в Европа!!!
Това брутално изцеждане на национален ресурс, на спестяванията на българина, водещо и до чувствително намаляване на неговата покупателна способност, се извършва от години наред в съучастие на всички български правителства. Ясно е защо.
Никой не бива да си прави илюзии, че имперските методи на експанзия на руския империализъм са се променили. Подкупвай, разделяй и владей. Така действа имперска Русия, Съветска Русия и днешна олигархична Русия. Това е основния метод на руския империализъм. Където не става – гази с танкове и армия за да си назначи марионетни правителства. Справка – Украйна, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехословакия, България, Полша. Всъщност, няма съседна държава, която Русия да не е нападала, газила, мачкала. Та и по-далечни.
На всеки българин трябва да е ясно, че непосилните сметки за парно са точно по тази причина. Няма как да ти е евтино парното, когато плащаш за руския газ с 50% повече от един германец или чех. Да не говорим, че взимаш в пъти по-малка заплата и пенсия.
Не сваляйте радиатори! Сваляйте правителства! Сваляйте продажници! Сваляйте долните дупедавци, обрекли България на икономическо робство!
Нека всеки българин знае, че цели сектори от икономиката ни фалираха точно по тази причина.

В химическата промишленост, в азотно-торовата, в металургията в себестойността на произведеното до 60% е стойността на газа. Няма как да оцелееш, няма как да си конкурентен, когато основния ти енергоизточник, формиращ цената, е с 50% по-скъп , отколкото на конкурента. Колкото и ниски заплати да плащаш, колкото и данъци да укриваш. Няма как!

Над 1/4 от БВП на България (над 20 МИЛИАРДА ЛЕВА) заминават в посока Кремъл само през нефтените и газовите доставки. По най-високи цени.

Подобно е положението и при прословутите ВЕИ-та. Малцина са българите, които знаят, че най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса е руската компания „ЛУКОЙЛ ЕНЕРГИЯ И ГАЗ БЪЛГАРИЯ” ЕООД. В отчетите им за последните 7 години декларирания приход е над 740 000 000 лв. Сами може да видите и декларираната печалба.
image

НИС ПЕТРОЛ отчита за 2014 г. приход от 148 000 000 лв. И е на загуба. Ужас…Рева от съжаление…
image

Кой стои също и зад прословутите ТЕЦ-ове впрочем.
Защо никой български държавник, нито една институция или медия не обяви официално  кой е реалния собственик?!  Упорито се лансира тезата, че били „американски”. Глупости на търкалета. Питайте Румен Овчаров колко са „американски”.
Ето, при положение, че в ТЕЦ „Марица изток 3” 27% дял има държавата в лицето на НЕК – питам управляващите: кой стои зад съдружника на държавата – офшорката  КонтурГлобал България Холдинт Б. В.?
КОЙ е собственик.
image
КОЙ стои зад офшорката, собственик на ТЕЦ Марица изток 1 –  „Ей и Ес България” Б.В. (AES Bulgaria), чийто управляващ  директор е Евгения Юриевна Родионова.
image
НЕК заложи бъдещите вземания за строежа на тецовете.  Споразумението с AES пък е подписано на 30 ноември 2005 година и за него разрешението си е дал тогавашният министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който днес представлява държавата в борда на директорите на „Лукойл Нефтохим” АД и наскоро в националн ефир заяви, че държавата била притискала „Лукойл Нефтохим” АД. Това е представителят на държавата?!?! Назначен там да защитава интересите на държавата?! Нали се сещате, че КОЙ стои зад тези офшорки.

По-интересен е случаят с Булгартабак. През 2013 г. руските собственици на „Булгартабак” отчетоха приходи от над 139 милиона лв.
През 2014 г. – само 66 милиона. Въпреки това през август 2015 г. акционерите решиха и обявиха раздаването на рекордни дивиденти. Междувременно финансовите органи на съседна Турция помолиха Прокуратурата на Република България да разпореди разследване на вероятни контрабандни канали, защото се оказа, че цигарите на компанията са най-разпространената марка на черния пазар там.

Да сте чули за такова разследване?!
След решението за раздаване на рекордни дивиденти от „Булгартабак” през август, странно в парламента се предложи гласуване  на облекчения за руските собственици на компанията, изключвайки ги от задължението за увеличаване на осигурителния праг и намалявайки акциза за определен клас цигари, произвеждани основно от тази компания. Законодателят гласува ощетяващи бюджте разпоредби.
Според официална информация от Русия Внешторбанк  притежава  79.83% .
http://www.akm.ru/eng/news/2011/september/14/ns3703780.htm
Пита се в уравнението какъв дял има ДПС и други български политици в офшорките LIVERO Establishment и Woodford Establishment !?
Според документите от Търговски регистър „Булгартабак-холдинг” АД е собственост на регистрираната в Търговски съд Виена фирма BT Invest GMBH. Регистрирана с 35 000 евро капитал.
Г-н Борисов, КОЙ допусна поредното стратегическо за икономиката ни предприятие, струващо десетки милиони,  да стане собственост на фирма с 35 000 евро капитал?
image

image

image
От своя страна тази фирма е собственост на прословутите офшорки LIVERO Establishment и Woodford Establishment, с капитал от по 17 500 евро.
image
Дали чрез подобни схеми Кремъл си обслужва политическото лоби тук и си осигурява пълната лоялност на ДПС?! Сещате се сами.  За никого не е тайна, че цялото ръководство на ДПС още преди 25 години бе съставено от доказани агенти на Държавна сигурност – верният слуга на Кремъл. Днес тази зависимост вече е ясна на всички и бие на очи като въшка на чело.
В тази връзка можем да видим каква е според официалните документи и веригата Lafka, която вече се хвали, че притежава над 900 търговски обекта в България.
Табак Маркет АД е собственост на акционерите „Булгартабак – Холдинг” АД с 48 604 000 акции и „Благоевград – БТ” АД със 100 443 000 акции
Мажоритарен собственик на „Благоевград – БТ” АД е „Булгартабак – Холдинг” АД с 2 623 078 акции.
Мажоритарен собственик на „Булгартабак – Холдинг” АД с 5 881 380 броя акции е BT Invest GmbH, регистрирано в Австрия. Търговски съд Виена (виж приложените документи по-горе).
image
Дали и какъв дял има и ДПС във веригата – сещайте се сами. А имат ли дял и други български политици?!
Не мога да не спомена в това изследване и фирмата „ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ” ЕООД, прехвърлена от г-жа Марешка на руската гражданка Нина Василевна Катченко през 2012 г.
През 2013 г. фирмата отчита странен ръст на приходите от над  397 000 000 лв., като отчита печалба под 1 % от приходите, а през 2014 г. отчита приход от само от 1 687 000 лв. и никаква печалба. Това – при социално и здравно осигурени 4 човека.
image
Покрай това се сетих да проверя как стоят нещата и в аптечния бизнес. Според banker.bg – http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/verigite-machkat-malkite-apteki  веригата Медея е основана от руския гражданин Андрей Андреев и синовете му и е една от най-бързорастящите. За последните две-три години „Медея“ почти е утроила обектите си, които сега са 33 в София. Бизнесмените са приели българско гражданство.
Ето и данни от счетоводния баланс на една от фирмите. Както се вижда за 2014 г. са отчели приходи от над 4,9 милиона лв.. Отчена печалба – тц! Тежък е аптекарския занаят, неблагодарен. Налага се да се правят жертви, да се работи на загуба…Пък и с тези почти безплатни лекарства…Мъкаааа…
image

Поначало темата с фармацевтиката и аптечния бизнес е болна тема на нашето общество, а причините хиляди българи да пътуват до Гърция или Румъния за да си доставят по-евтини лекарства е ясна – брутален лобизъм на фармацевтичната мафия и големите вериги аптеки в законодателктвото на България и в регулаторните органи. По тази причина темата подлежи на отделно разследване.
Продължаваме напред!

Да не пропуснем и БТК. Годишните приходи на компанията за последните 7 години са между 800 000 000 лв и 986 000 000 лв. Общо за последните 7 години – над 6 милиадра и 300 милиона лева. Да си спомним и, че беше харизана само за 200 милиона.

24 фирми, които са руска собственост или с управители или съдружници граждани на Руската федерация са декларирали за 2014 г. приходи между 5 и 20 милиона лева.
Част от тях са регистрирани като офшорки в Кипър, Нидерландия и др., но относно това – в отделна публикация.

Фирма Приход лв.

2014 г

Печалба лв. 2014 г. Брой осигурени лица, отчитани през различни месеци от годината
ПЕНТХАУС БАЛЧИК ООД 8 539 000 НЕ 0-1
СОК КАМЧИЯ ЕАД 17 488 000 НЕ 409 – 542
АСТ ООД 10 469 000 803 000 11-14
ПРОМЕТ СЕЙФ ООД 12 867 000 НЕ 168-193
БАЛКАН ЕКСПРЕС ТРАВЕЛ АСИСТЕНС ООД 5 466 000 60 000 14-41
УНИВЕРСАЛ К БЪЛГАРИЯ ООД 5 610 000 680 000 8-10
КФК АД 8 228 000 1 591 000 190
БУЛФОИЛ ООД 6 350 000 402 000 15-21
ХЕРМЕС ТУР ООД 6 808 000 НЕ 37-266 (само 4 за 2015 г.)
АУРОРА ЕАД 5 675 000 НЕ 16-140
ЧЕРНОМОРИЕ 2011 ООД 13 482 000 916 000 4
БЕРЬОЗКА – БЪЛГАРИЯ ООД 5 671 000 78 000 50-65
БУРГАСНЕФТЕПРОЕКТ ЕООД 8 897 000 НЕ 126-139
БЕРЬОЗКА ТРЕЙДИНГ ООД 6 407 000 853 000 19-23
СМАРТ ТРЕЙДИНГ ООД 18 778 000 628 000 13-14
ФАРМХИМ ЕООД 9 686 000 90 000 3-4
КАРРАТ ГРУП ЕООД 7 563 000 НЕ 10-13
ГАРД ЕЙЧ ЕМ ЕС ЕАД 15 533 000 327 000 426-444
МИЛККОМ БЪЛГАРИЯ ЕООД 8 124 000 208 000 48-61
ПЕРОТА ХОЛДИНГ ООД 5 215 000 4 000 73-119
ЕВЕЛИН КОМЕРС ООД 9 322 000 114 000 52
ИНТРАКОМ  БЪЛГАРИЯ ЕАД 10 293 000 773 000 51-60
ЛИНДЕ ГАЗ БЪЛГАРИЯ ЕООД прокурист Дмитрий Николаевич Османкин РФ 11 625 000 НЕ 53-63
СЪНИ ТРАВЕЛ ЕООД прокурист Артьом Николаевич Болотин РФ 14 286 000 1 912 000 45-358
общо 232 382 000

 

9 439 000

 

Около 2400 човека временно или постоянно заети.

Сами виждате, че от цитираните 24 фирми, приходите, реализирани в България надвишават 232 милиона лева, а ако извадим онези няколко, които са декларирали печалба, що-годе съизмерима с 10% от декларирания приход, то полученият данък от държавата е нищожен, а в много случаи липсва изобщо.

Прави впечатление, че доста фирми като  ПЕНТХАУС БАЛЧИК ООД отчитат приходи от милиони години наред, но подобно на Лукойл не са отчели и стотинка печалба. В случая при декларирани приходи за три поредни години от над 17 000 000 лв. няма отчетена и една стотинка печалба.
image
Подобно е положението и при СОК КАМЧИЯ ЕАД , чийто собственик е кметството на Москва. Същото онова ваканционно селище, което бе построено по времето на правителството на Станишев в природния резерват на устието на Камчия. За последните 2 години фирмата е отчела приходи от над  40 000 000 лв., но нито стотинка печалба.
image
Прави впечатление, че тук като представляващ се мъдри и бившия главен секретар на ЦК на ДКМС другарката Станка Шопова. Явно преходът от комсомол към едра буржоазия не представлява особена морална дилема за нито един комунист.
Всъщност, замисляли ли сте дали кметството на София, на някой друг български град или друга европейска столица може да си построи бетонните  кютуци насред природен резерват?!
Единствено за кметството на Москва явно това не е проблем.
Впрочем, относно собствеността на  цитиранното в началото „Овергаз” АД , което за 2013 г. отчита приходи от  1 491 000 000 лв. (1,49 милиарда лв.) – според приложения в Търговски регистър списък на акционерите е  50 % собственост на Газпром. Останалите 50% са собственост на „Овергаз холдинг” АД,
image
който от своя страна е собствност с 98,425 % дял на „Ди Ди Ай Холдингс  лимитид” , фирма, за която изписана по този начин не излизат официални данни от Търговски регистър на Република България, но излиза като регистрирана в Англия компания. https://companycheck.co.uk/company/03735879/DDI-HOLDINGS-LIMITED/summary
image
Колко е българска собственост и колко руска, съдете сами…
Малко по-подробно за регистрациите и пререгистрациите на „Ди Ди Ай Холдингс  лимитид „ проследени от доктор по право  АТАНАС СИМЕОНОВ – тук: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=541492
Продължаваме напред!
При  регистрираните фирми с руско участие като собственици, управители или съдружници с приходи между 2 и 5 милиона за 2014 г. положението е същото. С едно изключение – СИБЕЛ МАРИН БГ ЕООД, еднолична руска собственост , което за 2014 г. е отчело приход от 2,5 милиона лева и печалба от 1,47 милиона лв. (предлагам държавна награда за това дружество и специални преференции, а руският гражданин да бъде обявен и за почетен гражданин на ЕС :),  декларираната печалба от останалите е никаква или символична.
Всъщност от регистрираните над  50 000 фирми с руско участие, по-голямата част са свързани с покупката на имот., основно край морето или в планинските ни курорти.
Свидетел съм и как много руски граждани стават жертва на имотни измамници – свои сънародници и техни български ортаци.
В отделна публикация ще проследя последиците от това преселение, но само ще спомена, че от години нямам приятел, колега, познат, който да избира родното Черноморие за почивка и все повече българи търсят уюта, спокойствието и чистотата на плажовете в Гърция и Италия поради пренаселване, шум, мръсотия, фекалии и бетониране на българското крайбрежие. Голяма част от родното Черноморие вече е окупирано и бетонирано от родни феодали, и руски апартхотели и хотелски вериги. Редица бутикови плажове са брутално окупирано от олинклузив комплекси и практически са недостъпни за обикновения българин, докато много други са пренаселени и отдадени на алчни концесионери.
Характерното за олинклузив индустрията е, че превръща хиляди българчета в ратаи на минимална заплата, като в същия момент убива дребния и средния бизнес, ресторанти, семейни хотели, къщи за гости. Убива ги не толкова  с директната конкуренция, а  с  лишаването от възможност за достъп до редица плажове, убива ги и чрез държавната политика, толерираща мултимилионните групировки, които препират парите си от престъпен бизнес чрез  хотели, докато изтиква малкия и средния бизнес и неговите клиенти в девета глуха. В същия момент паричният поток от туризма все повече преминава в ръцете на едрите групировки и хотелски вериги, съсипвайки поминъка на хиляди български семейства.
Питам ви – ще отидете ли на плаж, когато над главите ви се извисява 8 етажен руски апартхотел, а до него е залепен олинклузив комплекс, окупирал половината плаж?!
И ако някой си мисли, че развиваме туризъм ще спомена, че старата столица на Полша – Краков се посещава от 7 милиона туристи ежегодно. Платежоспособни туристи!
В заключение ще кажа, че цитираните тук данни са сходни и за предните години и всеки може да си направи сметка какъв е икономическият и социален ефект за България.
Всеки сам може да си направи извода и защо поредното българско правителство се прави на сляпо и глухо.
Защо България продължава да плаща най-скъпия руски газ?!
Защо продължава монополът на Лукойл над данъчните складове за горива?!
Защо изобщо беше предадена рафинерията в ръцете на Лукойл?!
Защо никой не пипа енергийната мафия?!
Защо цената на нефта се срина с 300%, а на горивата с 30%?!
Елементарна сметка – колко е 1% от 20 милиарда?
200 милиона.
Какво може да си купи Кремъл в България за 200 милиона.
Достатъчни ли са за правителство, парламентарно лоби, ръководни структури в съдебната система, служби за сигурност и медии?!
И не се чудете защо България продължава да бъде най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и с най-голям демографски срив….
А в следващите публикация ще обхвана паричния поток, преминаващ през офшорките, после – лицензираните търговци на ток и ВЕИ-тата, грабежът от банковата ни система, осъществен от агентурата на Държавна сигурност…

Продължаваме напред!




Гласувай:
4



1. aboychev - ПОЗДРАВЯВАМ ВИ
19.01.2016 09:16
РУСИЯ ВЪН ОТ БАЛКАНИТЕ
И
ВСИ
РУСКИ МЕКЕРЕТА
ВЪН ОТ ВЛАСТТА
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 341670
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930