Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2016 21:52 - Фейсбук след провокацията на Толстой: Русороби или свободни българи сме?
Автор: wasp Категория: Политика   
Прочетен: 1849 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Пьотр Толстой

Чакаме реакцията на държавните институции, както и позиция на руската дипломация

Провокативното изказване на руския депутат от партията на Путин – Пьотр Толстой, че ще купят България буквално взриви социалните мрежи и се превърна в най-коментирано през последните 12 часа. Думите му трябва да се превърнат във важен тест за всеки роден политик, държавник, кандидат президент, журналист, социолог, политолог и корпоративен пропагандатор. Сега много внимателно трябва да следим реакциите, действията и коментарите на русофили, патриоти, родолюбци, десни, сини и червени. Любопитно е  да  знаем и какво мисли новият Левски – Доган, както и наставникът му от ДС. Ще се осветят всички - скандалът е невероятен лакмус - кой на кого служи, кой чия воля изпълнява. Тези, които мълчат и се правят на ударени, трябва да бъдат питани - настоятелно и последователно, да заявят позиция. Всичко друго е предателство към България и потвърждение, че може би си заслужаваме да ни третират като стадо говеда.

Faktor.bg Ви предлага позициите по скандала на едни от най-активните играчи във Фейсбук:

Пореден епизод от хибридните войни

image

Янко Гочев, историк, изседовател на българските зависимости от Русия:

„Висша руска комунистическа наглост в ефира на Канал 1 - Кандидат депутат от партията на Путин заплашва да купува цяла България!

И днес БНТ Канал 1 за пореден път доказа слугинската си путинска комунистическа същност. По повод провеждането на така наречените избори в ""империята на злото"", както е известна сред нормалните хора по света Русия в емисията новини ""По света и у нас"" се излъчва явно платен репортаж от мястото на събитието, представляващ класическата акция в стила на ""хибридните войни"". Ето какво видяхме и чухме:

1. ""В Русия имало някакви си избори"".

Голям виц. Другари лъжежурналисти от Канал 1, запишете си някъде, че в Русия никога не е имало истински свободни избори, там управляващите мафиоти се самоизбират и самоназначават с активното участие на покорната руска "" рая"", която някои наричат ""народ"". Избори няма има театър за пред света с преизвестен край - убедителна победа за управляващите мафиоти.

2. ""Черешеката на трората"" - някакъв кретен с вид на мутра с фамилия Толстой, кандидат от путиновата ""Единна Русия"" се явява да гласува в някакво московско училище. Представят ни го като ""много известен"" и ""много кадърен"", с една дума ""най-хубав"", понеже явно е путиноид.

3. Всичко това се озвучава от някакви комунистически бойни маршове и пляски с алкохолизирано дрезгаво звучене на някакъв ""певец"" на фона, на който крачат бодро под строй едва стъпващите на двата си крака руски московски пенсионери.

4. В секцията в московското училище някаква възрастна учительница, вероятно член на избирателната комисия започва да дава отчет на мутрата, че всичко било в ред, разбирай: ""Слушам, другарю путинист, всичко е под контрол. Вие сте победител"".

5. Някакви уж български репортерти хващат руската горила и се мъчат да вземат интервю от нея. И успяват за голямо удоволствие на всички русороби.

Мутрата кретен Толстой ДИРЕКТНО ЗАПОВЯДВА какво трябва да правят европейците - ЕС да се разпусне, лидерите на ЕС да се се сменят. ЕС да не включва държави, които са в зоната на ""специалния интерес"" на Русия - има предвид изглежда Украйна. Заповедите на Путин чрез неговата мутра задължително трябва да бъдат чути и изпълнени от всички българи и европейци. И се чуват с любезното съдействие на Канал 1 в неговата централна новинарка емисия.

6. ""Репортерите"" ""молят"" горилата путиноид, ако спечелел изборите да бил ""благоразположен"" спрямо България. И мутрата Толстой е съгласен, но обещава, като казва, записваме си: ""БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я КУПИМ ЦЯЛАТА. ПОЛОВИНАТА ОТ КРАЙБРЕЖИЕТО Й ВЕЧЕ КУПИХМЕ"".

Това е. Без никакви коментари. Очакваме някой да реагира. Надяваме се поне така наречените ""НАЦИОНАЛИСТИ "" и ""ПАТРЕОТИ"" да се възмутят. А дано, ама надали.

Официални изявления от български политици едва ли ще има, понеже те правят своите изявление на Копринка. А това, че някой се подиграва с България в български ефир няма никакво значение. Българските политици са ""глухи"" и ""слепи"" за руските провокации и действия по изкупуването на цяла България, за което вече имаме изявления от путиноид в пореден епизод от хибридните войни"" с любезното съдействие на държавна телевизия БНТ Канал 1“.

Гледам Толстой и се питам: Петък вечер преди 30 г. ли сме?

image

Евгений Михайлов, кинорежисьор:

„Как е възможно тази гавра с нашата България да бъде слагачески излъчена по БНТ и то без грам критичен коментар!? Все пак сме неделя, а не петък вечер преди 30 години!!!

Имперска комунистическа наглост!!! Как ли ще реагират на това нашите управляващи и полууправляващи партии и кандидат президентите им? Даже и тези, които още ги няма...

Ние държава имаме ли?

image

Бойко Станкушев, журнлиист:

„Преди малко руският депутат Пьотр Толстой заплаши България, че както вече са купили половината Черноморие, така ще вземат и другата половина! Може да го изгледате в записа на "По света и у нас" от сайта на БНТ. Ние държава имаме ли? Чакам реакция от Външно и прокуратурата“.

Половината вече е купена

Владимир Левчев, поет:

image

„А ако я купят марсианци? Въпросът е че вече половината е купена, както признава този хубостник. И тук не говорим само за 500000 хиляди руснаци и за петата им колона ( която активно се изявява и в електронните медии, вкл. на стената ми), не говорим само за агентурата още от комунистическо време, а за реално закупуване на страната ни“.

Няма да  купите България!

image

Бетина Жотева, журналист, член на СЕМ:

„Един юнак с фамилията Толстой го гледам да казва, че руснаците вече били купили половината Черноморие, но щели да купят цялото. С това име един велик човек е изписал едни от най-красивите думи на света, а този го опозорява.

Дорогой Петр, дорогие друзья, няма да я купите България!“

Четете Толстой, мислете за Путин

image

Калин Манолов, журналист:

„Четете Толстой, мислете за Путин. Очаквам още днес нота на българското външно министерство!“

Вражеска страна, строг контрол за визи на гражданите им

image

Димитрин Вичев, член на ръководството на Движение обществен натиск:

„Русия е вражеска държава с нацистки режим на власт. Българското правителство следва да въведе строг контрол за издаване визи на руски граждани. Данъците на недвижими имоти закупени от хора с чуждо гражданство извън ЕС да се увеличат десетократно. Да се забрани по-дълъг престой от 3 месеца на чужди граждани с паспорти на страни извън ЕС. Постоянно пребиваване да се дава само на чужди граждани, които са направили инвестиция в дълготрайни бизнес активи на стойност над 250 000 евро , без жилищни сгради и апартаменти. Българско гражданство да се дава само на хора, които са инвестирали в България над 1 милион евро в рамките на една година“.

Свинщина! Как ще реагират "патреотите" и "националисти"?

image

Иван Сотиров, политик, бивш депутат от СДС:

„От правителството трябва да бъде поискано незабавно и категорично разграничение и извинение от Путин за тази свинщина! Интересно е да видим как ще реагират нашите кресливи "патреотите" и "националисти"?




Гласувай:
4



1. wasp - Антони Тренчев
19.09.2016 22:09

Русия е добре да пообере имперските си амбиции и бъде внимателна по отношение на толкова агресивни изказвания

„Крайно неудачно, арогантно и неприемливо изказване и час по-скоро трябва да бъдат поднесени официални извинения към Българската държава и всички нас. Иска ми се да вярвам, че това е опит за шега, но човекът изглежда напълно сериозен". Това написа на страницата си във фейсбук народният представител от „Движение България на гражданите” от РБ Антони Тренчев по повод скандалното изказване на депутата от партията на Путин Пьотр Толстой за България.

"Освен заявка за грубо потъпкване на национален суверенитет на трета държава, потъпкване на редица международни спогодби, изказването е силно смехотворно. Русия е държава, пропита от корупция, която де факто няма работеща икономика от десетилетия, отвъд продажба на суровините си. Нещо повече, опитите за реформиране на Русия, загинаха някъде с рейтинга на Елцин (Бог да го прости). Държава, която е на 148 място в света по свобода на медиите, има сега претенции да наставлява Европейския съюз по преструктуриране на институциите и външната си политика. Аз лично предлагам да “пооберат” малко имперските си амбиции, 21-ви век сме и би следвало да се внимава, когато се отправят такива агресивни изказвания към държави членки на ЕС и НАТО… А и с цените на суровините там, където от доста време са с рубла, която е наполовината от стойността си през 2014 г. спрямо еврото, всичкото това “надъхване” може да предизвика патриотични спазми единствено у хората, които страдат по разпада на СССР-а…”, заявява още Антони Тренчев.
цитирай
2. wasp - Димитрин Вичев
19.09.2016 22:11
„Русия е вражеска държава с нацистки режим на власт. Българското правителство следва да въведе строг контрол за издаване визи на руски граждани. Данъците на недвижими имоти закупени от хора с чуждо гражданство извън ЕС да се увеличат десетократно. Да се забрани по-дълъг престой от 3 месеца на чужди граждани с паспорти на страни извън ЕС. Постоянно пребиваване да се дава само на чужди граждани, които са направили инвестиция в дълготрайни бизнес активи на стойност над 250 000 евро , без жилищни сгради и апартаменти. Българско гражданство да се дава само на хора, които са инвестирали в България над 1 милион евро в рамките на една година“.
цитирай
3. wasp - Методи Андреев
19.09.2016 22:27
Позицията по този въпрос трябва да бъде отправна точка за това кой кой е в предстоящите президентски избори, каза още депутатът

„Снощи по БНТ всички българи останаха втрещени от наглото и безпардонно изказване на един кандидат, а днес вече депутат, който беше представен като много близък на президента Путин и издигнат за народен представител на партията „Единна Русия“. Това заяви пред Faktor депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев.

Повод за коментара му бяше скандалното изказване на Пьотр Толстой направено по повод какво ще бъде отношението на Русия и България, ако бъде избран за депутат.

„Толстой в прав текст заяви на въпрос - ще има ли към България едно добро отношение, ако бъде избран за депутат - без капка свян, нагло и с имперско пренебрежение, че видите ли половината България са я купили, а сега щели да купят и другата половина. И аз питам: Къде са българските политици? Няма да питам, къде е Димитър Иванов, известен още като Гестапото, къде е Божидар Димитров, който провъзгласи Доган за „втория Левски“, къде са мадам В., къде са Кънчовците, Стойчовците, Соломоновците, тези всички защитници на русофилската позиция в България и защо те не реагират. На мен ми е ясно защо тези хора мълчат – защото те са защитници на интересите на Русия. Защото един българин със самочувствие при такава обида, произнесена от руски политик, би трябвало да реагира. По-интересното обаче е, защо мълчи Реформаторския блок, защо мълчат десните партии и водещи политици от ГЕРБ, защо мълчи външният министър…

Този човек обиди всички българи, независимо дали са русофили, русофоби, дали са леви или десни. Той буквално ни каза, че те ни пазаруват. Ние не сме стадо, за да ни пазаруват. Ние сме държава суверенна. Всичко това показва единствено, че Русия има към нас една единствена цел – имперски да се отнася към България, да ни унижава като държава. Според мен позицията по този въпрос трябва да бъде отправна точка за това кой кой е в предстоящата президентска кампания. Аз чух, че Калфин нещо се е произнесъл по темата. Това обаче въобще не трябва да заблуждава хората. Тези хора, за които любовта на България минава през любовта им към Русия, ще се опитат да заблудят избирателите, като заемат някаква половинчата позиция по този въпрос. Аз лично смятам с колеги депутати да внесем актуални въпроси и да поискаме от ДАНС за обидата, нанесена към всички българи, на този човек да му бъде отнето правото да влиза на територията на РБългария. Това е обида, казана от политик, много близък до Путин и избран вчера за депутат от партията „Единна Русия", аргументира позицията си Андреев.
цитирай
4. getmans1 - В обратния случая сега М Захарова ...
19.09.2016 22:30
В обратния случая сега М Захарова щеше вече да е зад пулемьота за Песков, Лавров и Путин не ми се говори.

Тук в блога путинофилите си мълчат, гаче някой им е изул гащите изотзад!
цитирай
5. wasp - Огнян Минчев
19.09.2016 22:34

Става дума за редови великодържавен негодник, носител на най-отблъскващите качества на руския имперски чиновник

"Природа отдыхает", отговорил Лев Толстой на въпроса защо децата му са посредствени личности, чиито качества по нищо не напомнят гения на баща им. Що се отнася до далечния му родственик Пьотр - природата очевидно напълно е заспала", написа на страницата си политологът Огнян Минчев в отговор на арогантното изказване на руския вече депутат от "Единна Русия" Пьотр Толстой, че Русия ще изкупи цяла България.

"Става дума за редови великодържавен негодник, носител на най-отблъскващите качества на руския имперски чиновник - подмазване на силния (виж предизборния му плакат), наглост и унижение към слабия - България му се прищяло да изкупува... Русия е поляризирано общество - разликата между върха - държавен и олигархичен, и низините е по-голяма отколкото в латифундистка Латинска Америка. Това, което обединява потъналия в кал, невежество и мизерия мужик с "патрондаша" на високопоставените имперски чиновници е неизчерпаемия стремеж да подчиняваш и да мачкаш колкото се може по-голяма част от света около теб. "Крым наш" е не само лозунг на Путиновата имперска пропаганда, но и оргазъм на имперското простолюдие, което още веднъж е доказало само на себе си, че има и по-нищожни хора от самото него - украинските "фашисти", "Еврогейските" страхливци, олимпийските лаборанти за допинг. Наред са неблагодарниците и предателите от Молдова, Прибалтика, Полша... Българите? Толкова са нищожни, че ще ги изкупим, ей така, за жълти копейки... Нищетата и безсмислието на собствения живот се компенсира от удивителната сила на "матушка Русь", която е в състояние да завладее и накаже всички. Преди 10-15 години имаше един анекдот, циркулиращ сред подбрания - геополитически елит в Москва: "Войдет ли Россия в НАТО? - Обязательно войдет, вплоть до Нидерландах..." И какво общо имате вие, великодържавни нищожества с Нидерландия - една мъничка земя, ежедневно отвоювана от морето с къртовски труд в продължение на много столетия? Каква работа имате там, след като сте превърнали в бунище собствената си 1/7 част от световната суша - пътищата ви са кални локви, пияниците ви пикаят в асансьора на път за в къщи, а градовете ви изглеждат по-зле от тези в Африка (зад фасадата на туристическите ви обекти...)? Нидерландия ви се приискала, че и България... И защо България? Защото в Поморие ви продават домати и праскови на 1/3 от цената, на която купувате холандски и полски в Русия - не ви е минавало през ум да отглеждате свои... Защото в Несебър все пак метат улиците и боядисват фасадите - изглежда много по-прилично от Омск, нали? Но имате танкове, ракети и неизчерпаема наглост - както се вижда от изказвания като това на П. Толстой... И все пак - от вас не ме е страх. Страх ме е от собствените ми, български продажници и малоумници - руски националисти, които яростно упорстват в безумната си цел да ви подарят за пореден път България. От тяхната простотия и от тяхната продажност ме е страх.
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга! Подобна наглост трябва непременно да има тежки последици и ако имаме българи в политиката, трябва да реагират веднага!
20.09.2016 08:35
„Русия е вражеска държава с нацистки режим на власт. Българското правителство следва да въведе строг контрол за издаване визи на руски граждани. Данъците на недвижими имоти закупени от хора с чуждо гражданство извън ЕС да се увеличат десетократно. Да се забрани по-дълъг престой от 3 месеца на чужди граждани с паспорти на страни извън ЕС. Постоянно пребиваване да се дава само на чужди граждани, които са направили инвестиция в дълготрайни бизнес активи на стойност над 250 000 евро , без жилищни сгради и апартаменти. Българско гражданство да се дава само на хора, които са инвестирали в България над 1 милион евро в рамките на една година“.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 341282
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930