Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2016 19:58 - Няма по-голяма наглост!!!!
Автор: wasp Категория: Политика   
Прочетен: 825 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 19.09.2016 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Руският депутат Пьотр Толстой: "България ще я изкупим цялата"; институциите не реагират
image


България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме.

Тези думи на известния руски телевизионен журналист и бъдещ депутат от партията на Путин "Единна Русия", казани в неделя пред кореспондент на БНТ, отразяващ парламентарните избори в Русия, възмутиха българската публика, но засега институционална реакция няма.

В неделя Пьотр Толстой, известен водещ на предаването "Времето ще покаже" по Първи канал на руската държавна телевизия, журналист с 25-годишен стаж, праправнук на великия руски писател Лев Николаевич Толстой и кандидат за депутат от "Единна Русия", бе един от интервюираните от БНТ по повод провеждащите се парламентарни избори в Русия. В интервюто той заявява: "Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз, смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на националния интерес на Русия". На реплика на кореспондента на БНТ "Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България", Толстой отговаря: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".

По данни от регистъра Булстат, публикувани в "Капитал" през миналата година, регистрираните собственици на имоти с руско гражданство за периода 2006-2014 г. са 63 574. Така че твърденията, че руснаци са изкупили половината Черноморие са силно преувеличени.

Това не първото скандално геополитическо изказване на Пьотр Толстой в неговата политическа кариера. Той е включен от Украйна в санкционния списък за позицията си по време на войната в Донбас и присъединяването на Крим към Русия. В интервю за латвийска медия през януари например той заявява:

"В историята на Европа само две страни са съхранили своята държавност в течение на почти хилядолетие и Великобритания и Русия. Другите са я загубили.
Аз виждам два варианта за бъдещето: или всички европейки ще носят дълги поли и хиджаб, или те ще имат арабски деца."


"Това е Украйна. Тя така е устроена. 20 години Русия беше финансов донор на украинската икономика, днес е ред на ЕС и САЩ."

"За мен е очевидно, че исторически Украйна е част от Русия. Също както е очевидно, че Донецк и Луганск няма да се върнат в състава на Украйна и Крим никога няма да бъде украински."

Засега официални институционални реакции от български институции на изказването на Толстой пред БНТ няма.

Независимият депутат Георги Кадиев разпространи позиция на своята партия "Нормална държава", в която настоява за реакция на българското външно министерство:

"ПП #НормалнаДържава изказва силна загриженост по повод изказването на известния руски журналист и телевизионен водещ и кандидат-депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотр Толстой, дадено в отговор на въпрос на журналистка на Канал 1 на БНТ.

Считаме неговото изказване, че "скоро България ще бъде изцяло купена от Русия" за враждебно към България и се надяваме то да не отразява официалната позиция на политическата формация, чийто кандидат-депутат се явява г-н Толстой.

Становището му, че "ръководството на Европейския съюз трябва да бъде сменено" и че "не трябва да се допуска приемането в Европейския съюз на страни, които влизат в зоната на стратегическите интереси на Руската федерация" е пряка намеса в дейността и политиката на Европейския съюз.

Политическа партия "НормалнаДържава" счита, че при очакваното избиране на г-н П. Толстой в състава на Държавната дума, Министерството на външните работи трябва да изрази протест по повод тези изказвания, както и да бъде уточнено дали те представляват и официалната позиция на партия "Единна Русия".

"България не е за продан. Който е решил по този начин да си създава влияние, ще си счупи зъбите в България", коментира кандидат-президентът на АБВ Ивайло Калфин.

От "Протестна мрежа" и от ДСБ настояха за официална реакция на правителството срещу думите на руския журналист и кандидат-депутат. В откритото писмо на "Протестна мрежа" се настоява Министерският съвет с официална позиция да поиска от ръководството на "Единна Русия" извинение и разграничаване от думите на Пьотр Толстой, а ДАНС да да направи задълбочена проверка на обстоятелствата, които са визирани в изказването му.



Гласувай:
3



1. wasp - https://www.facebook.com/tolstoy.petr
19.09.2016 20:03
Това е фейсбука на кретеноида
цитирай
2. planinitenabulgaria - Няма такава опастност!
19.09.2016 20:06
Задкулисието няма интерес да бъде към Путин и ОНД. То само се прави, че ги подкрепя, работейки по този начин срещу държавата си, но по същество то се безпокои от репрписъединяване към Путин както дявол от тамян. Има разлика дали си в ЕС, в ОНД или в Северна Корея. Задкулисието никога няма да допусне това!
цитирай
3. krumbelosvet - Някакъв руски дръвник се изкашлял. И н-ти ден нашенско се тресе. Откъде-накъде?
20.09.2016 10:31
Уви, не само Русия ражда дръвници и не само там пият и се изказват алкохолно.
Нашенско се тресеше и след кашлянето на един френски дръвник, посланик, но тогава се тресеше солидарно с дръвника. И Посланичката на най-демократичните се изкашля по телевизията да не мислим за Южен поток, ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, а не с нота или устно на външния министър, както е редно за посланик. Това вдъхнови още повече "умните и красивите". Една европейска пратеница не се изкашля, а се провикна ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА "Искам да ви чуууяяя", научила български, милата, специално за да подгрее още същите "умни и красиви".
Цяло село Волуяк, на 9 километра от София, продаде земеделските си земи "неизвестно" на кого, но капарото го плащаше на ръка нкакъв арабин или друг семит. Едва ли беше русин, а ако беше, щеше да се чуе, като сега...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 341533
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930