Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2016 02:59 - Когато Ладата измести Volkswagen, тогава и Русия ще купи България
Автор: wasp Категория: Политика   
Прочетен: 832 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пьотр Толстой, депутат от управляващата Русия путинова партия „Единна Русия“, изнагля по отношение на България: „Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“, заяви той пред журналист от БНТ, в коментар след парламентарните избори в Руската федерация. И отприщи бента за -филските и -фобски коментари.

Митовете за руската сила и мощ, дори през умел пропагандатор като журналиста Толстой, не издържат. Русия е отслабена от санкциите на Запада и ниските цени на петрола, които нямат изгледи за покачване. Фактът, че са „изкупили“ партида политици от различни политически сили, означава влияние – и възможност за манипулиране на определени решения във вреда на ЕС и НАТО. Но с течение на времето ще става по-трудно.

И поколенията, отраснали с филмите на Бондарчук, „С чего начинается Родина“ и „Кат Русия няма втора“, в XXI век проумяват, че „матушката“ си взе Крим, но „братушките“ са зле. От 18 месеца руската икономика е в рецесия.

Бюджетът на Русия е разчетен при прогнозата за $50 цена на барел петрол, но средната цена на петрола за първите 8 месеца е под $43 за барел. Само допреди 2 години приходите от продажба на нефт са били с 50% дял от всички държавни приходи, а сега са около 37 на сто.

Това накара Русия да посегне на резервен фонд, откъдето изпомпа милиарди. Фондът се е свил до 32.2 милиарда долара през септември, съобщи CNN, като се позова на руското Министерство на финансите. През септември 2014 г., преди цените на петрола да започнат да падат, в него е имало $91.7 милиарда.

Анализатори очакват да се свие до $15 милиарда до края на годината – и напълно да пресъхне скоро след това. След като резервите се изчерпат, руските власти обявиха, че може да се обърнат към осигурителния фонд, в който има над $70 милиарда. Макар че не е предназначен за покриване на бюджетни дефицити, а за да финансира бъдещите пенсии и мащабни инвестиционни проекти.

По данни на руската статистика хората в Русия, които живеят под жизнения минимум, са се увеличили на 22.7 милиона души през първите три месеца на тази година в сравнение с 14.4 милиона за последното тримесечие на 2015 г. Това прави 15.7% от руското население. При това, в сметката не са взети предвид анексираните Крим и Севастопол.

От началото на кризата в Русия са се появили почти 5 милиона „нови бедни“.

Централната банка все още разполага с $395 милиарда международни резерви, но през октомври 2013 година те бяха $524 милиарда. В опит да спре срива на рублата преди време, банката хвърли милиарди, но не се получи и тактиката беше изоставена.

Така че заканите на г-н Толстой са просто дим над водата. Колкото руската Лада ще измести Volkswagen като най-продавана кола в Европа, толкова и Русия ще купи България.

А за апартаментите, купени от руснаци, благодарим. Но защо не купуват в Крим?

http://ureport.bg/


 

 




Гласувай:
7



1. nikikm - Има вярно!
22.09.2016 20:13
Но,ако беше така,то Русия досега да беше се оцветила с революции,разпокъсана и разпределена помежду определените за целта държави. Русия е отново силна ,военно и това май се оказва главното! За това на нас ни унищожиха армията,от нас се боят,нищо,че уж сме малка държава..НО СМЕ ОГРОМЕН НАРОД,макар и раздробен и противопоставен! Сложен въпрос,иска много четене,знаене,информация,интелект,исторически опит и ..мъдрост!Последното е короната на успешните реакции. Русия и всички основни държави не принадлежат на народите си! Елита им няма общо с народа! Като знаете това,продължавайте,желая ви успех!
цитирай
2. wasp - Уважаеми nikikm
22.09.2016 20:34
Кога за последно си бил в Русия или си разговарял с обикновени руснаци.
Мога да те уверя че 'великата октомврийска' наближава.

Това е от наблюдения: служебни посещения в Русия и с работа с руснаци през последните две години

Европейските санкции малко ги сплотиха напоследък, в интерес на истината но въпреки всичко "ПоТьомкин" потъва...и няма кой да го спре.

Последния коз на путин е сирийската война но и там янките са го хванали за топките.
цитирай
3. nikikm - Драги,
23.09.2016 21:48
wasp написа:
Кога за последно си бил в Русия или си разговарял с обикновени руснаци.
Мога да те уверя че 'великата октомврийска' наближава.

Това е от наблюдения: служебни посещения в Русия и с работа с руснаци през последните две години

Европейските санкции малко ги сплотиха напоследък, в интерес на истината но въпреки всичко "ПоТьомкин" потъва...и няма кой да го спре.

Последния коз на путин е сирийската война но и там янките са го хванали за топките.


Явно имаме различни източници за информация,а и разбирания! това дава отговор на много от въпросите и твърденията ти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 341154
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930