Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2016 20:15 - Христо Марков - Какво ни чака? Социализъм или възкръсналият дух на Андрей Карлович …
Автор: wasp Категория: Политика   
Прочетен: 373 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.11.2016 20:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Статия на блогъра Христо Марков. - toross

Българите винаги разваляме направеното, този път на крилете на червения популизъм

Христо Марков

Ами това е – Радев води на първи тур и ще бъде много трудно тази тенденция да се обърне. Трудността идва и от там, че в големите градове също печели генералът. Пловдив преживя за първи път от 27 год. победа на социалистическия кандидат – това ме съсипа! Тежки въпроси, много зловещи, страшни дори. Но такава ни е съдбата.

Разбира се, основната вина носят архитектите на кампанията на Цачева/ късна кандидатура, глуповати нейни изказвания за миналото и, липса на всякаква харизма, лошо построена кампания, липса на разчупеност, изключително нелепи на някои места местни лидери и т.н./, но това е малката беля. Голямата е какво ни чака.

И се загледах в изявленията в следизборната нощ. Изтъпаниха се Радев, Корнелия Нинова и Елена Йончева и се започна. Радев: „Българите гласуваха за промяна, Искаме по – висок стандарт; Селско стопанство и икономика; Ефективна съдебна система.” Йончева: „Ще подобрим образованието и здравеопазването. Ще се освободим от корпоративни интереси.” Корнелия Нинова: „Започнахме промяната. Ще подобрим живота на българите.”

Всичко това ми приличаше на стария, вехт и много помпозен речитатив на Андрей Луканов след фалшифицираните избори за Седмо Велико народно събрание. Той го направи преди да стане министър-председател. Знаем и как завърши. Снощи сякаш духът му се бе вселил в Нинова и Радев, липсваше им тогавашният лозунг на БСП:

„Сполука за България”

Тези хора искат пак да ни управляват – това е ужасно българи, повярвайте ми! Сякаш не е минал само първия тур на избори за президент, а социалистите вече разтвориха торбата и заявиха желание за изпълнителна власт. Те винаги са го правили през тези години. И винаги са докарвали страната до поредния жесток катаклизъм. Сега започнаха твърде рано и точно това плаши, защото пътят на България ще се обърне невъзвратимо на Изток, сещате се, нали?

Какво ново Възраждане може да ни предложи Корнелия Нинова? Каква промяна? С Георги Гергов-Гочиту, който и е лидер в Изпълнителното бюро на БСП!? Каква промяна ще направи Румен Радев? Може би с подкрепящото го оръжейно лоби от олигарси!? За него неколкократно изявления направи Татяна Дончева, но никой не и обърна внимание в хода на кампанията. И тук да направя едно отклонение, защото го видях в изборния ден с очите си. Очевидно червените лобита, за които говоря бяха развързали кесиите, защото в тихата кампания и колкото и да е странно в президентски избори се търгуваха гласове. Е, вярно, че мизата беше спаднала/даваха се между 20 и 50 лв./, но търговията си вървеше: Шекер махала в Пловдив, циганските махали в Перущица, Брестовица, Садово, Първомай. Как ще ми обясните резултатите на Радев там? Ще бъдат публикувани протоколите от тези секции и може да направите своите справки. Масово се пишеше № 13 по ръцете на мургавите ни съграждани. Ще ми е много любопитно, ако някой журналист направи репортаж за надрасканите длани в пловдивската Аджисан маала. И това ставаше в центъра на Пловдив, но общинската администрация нехаеше. Незнайно защо.

Триумфът на популизма

доведе до този резултат и ще има още дълго да го анализираме, но вече е факт. Социалистическите обещания ще продължат с пълна сила, ще се излеят реки от сладникави приказки, ще се развържат кесиите и предусещам как социалният оптимизъм преминава в друга орбита. Таман криво-ляво започнахме да стабилизираме икономиката, общо-взето сме спокойна държава, без остри катаклизми, не е висок ръстът в икономиката, но е устойчив и стабилен на фона на другите балкански страни и съвсем естествено направихме един консервативен бюджет, който не пипна нито сантим данъците. Но българите винаги попадаме в такива капани – да развалим направеното. Този път ще го направим на крилете на популизма, на тежкия популизъм, подкладен със страховете от бежанците.

В крайна сметка след седмица ние си избираме съдбата, ще анализираме грешките и кандидатурите, но страхът този път е реален, до нас е, на ръка разстояние. Не го носят нито бежанците, нито беднотията, нито американците, нито руснаците – този път го носи червената зараза, която е пуснала корени в обърканото ни общество. Ние сме на ход.




Гласувай:
0



1. dimat - Не се терзай,човече!Посмей се и отмини!
07.11.2016 20:56
Няма абсолютно никаква разлика,кой говорящ предмет,ще бъде "избран"!

Кукловодите подхвърлиха на стадото една монета,а то се терзае до истеричен смях,на коя страна ще падне монетата...която е само една и подхвърлена от кукловодите!

Помисли си,за последните 26 години,колко пъти си се терзал и до какво е довело всичко това!

Най-много да си докараш инфаркт и смях у кукловодите!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wasp
Категория: История
Прочетен: 342146
Постинги: 297
Коментари: 348
Гласове: 3599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930