Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
2 средни по големина,патладжана
4 зелени чушки
2 големи глави лук
4 скилидки чесън - обелени
1 буркан белени домати/около 800г/
100мл олио
100мл червено вино
сол,черен пипер,магданоз,мащерка,риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме измития патладжан,осоляваме го и го слагаме в гевгир ,за да се отцеди горчивата вода.Престоява така 30 минути.През това време запържваме в малко олио измитите и нарязани тиквички до омекване.Отделяме ги в друг съд.Доливаме 2-3 с.л. олио и изпържваме нарязаните чушки.Доливаме отново 2-3 с.л. олио и изпържваме патладжана ,също до омекване.Прибавяме и него към тиквичките и чушките.Доливаме в тигана още малко олио и сипваме нарязания на едро,лук.Когато и той омекне,към края на готвенето му,добавяме обелените скилидки чесън.Изсипваме доматите,червеното вино,добавяме малко смлян червен пипер и ги задушаваме.Към тях прибавяме останалите зеленчуци и подправките.Овкусяваме със сол.Оставяме ястието да се готви, докато остане на мазнина и се смесят вкусовете.Преди да отстраним от котлона,посипваме с магданоз.Добър апетит с ястие,приготвено по оригинална френска рецепта!
Средиземноморски огретен с тиквички
Огретен от тиквички и домати